Mathieu/ July 15, 2011/ Denemarken 2011, Uncategorized, Voorbereiding, Zomer 2011/ 0 comments

Toen ik gisteravond naar bed ging bleek dat helemaal nat te zijn. Het matras was nat geworden door water dat vanuit de bakskist aan mijn kant het bed in liep. Thieu’s kant was nog droog en ik ben maar op de bank gaan slapen. We hebben het energieverslindende elektrische kacheltje maar aangehouden om de boel wat te drogen. Ik geloof dat alles redelijk droog geworden is nadat we vandaag even wat zon hadden en het matras meteen naar buiten kon.

Maar we begonnen vanochtend met zeer lage bewolking en regen, een hele vrolijke start. Er was geen zuchtje wind dus we zijn op de motor overgestoken naar het eiland Samso. Onderweg klaarde het wat op zagen we de rugvinnen van wat tuimelaars, altijd goed voor het moraal. Fien bleef daarna buiten want wilde niet nog eens de kans lopen om ze te missen.
We zijn naar een heel klein schattig haventje gegaan aan het eiland dat aan deze kant eigenlijk alleen bebouwd is met een aantal schattige Deense vakantiehuisjes. Bij aankomst brak de zon door. Alles open en naar buiten om nog te drogen na gisteren en vanmorgen. We wilden snel een lunch eten en dan het eiland gaan verkennen, maar al snel werd de lucht zwart en kwam er een volgende bui over… Het lukte toch om tussen de buien door te wandelen en een ijsje te eten. We hebben wel pech met de ijsjes hier: we kopen steeds een echt vies ijsje en moeten we ruilen of samen doen omdat te goor is om op te eten. Mensen die mij kennen weten dat ik een ijs-fan ben, maar drop ijs is echt smerig. Ik heb hier zelfs al ijsjes weggegooid, hoe verschrikkelijk!!

Na de wandeling trok de wind erg aan tot wel 25-30 knopen. Fien en Max hebben nog even een dvd gekeken terwijl Mathieu kookte. Ondertussen was ik bezig om een kaart te kopen voor de wasmachine en ook een ‘slot’ te bemachtigen om de was er ook daadwerkelijk in te doen. Tijdens het wachten lezen we lekker. Thieu begint af en toe hardop te lachen; hij leest Sylvia Witteman, erg grappig.
Nou vandaag hebben dat weer waar we op hoopten even gezien, morgen schijnt het weer beter te worden. Ik hoop dat mijn bed zo nog droog is!

20110711-231937.jpg
20110715-194952.jpg

Share this Post

0 Comments

  1. Mmm…mijn leuke tekst wilde niet uploaden, hier een samenvatting: hier enkel regen,regen en nog eens regen!! Ik zag op journaal de wolk helemaal naar noorden dus hoop dat jullie net in dat puntje zitten! (en niet ook zoals hier voorspeld tot eind juli alleen maar regen zien 🙁 eline

    1. Eline,

      Vandaag een mooie zonnige dag gehad, lekker gefietst op het eiland Samso (bericht volgt). Over een paar dagen lijkt het hier beter te worden dus we hopen nog op mooi weer hier en als het in nl slecht blijft dan blijven we gewoon hier…;)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*