Mathieu/ July 16, 2011/ Denemarken 2011, Uncategorized, Voorbereiding, Zomer 2011/ 0 comments

Vanochtend werden er wakker met een strak blauwe lucht en nog een restje van de wind van vannacht. Voor vandaag hebben we een fietstocht gepland. Bij het cafeetje aan de haven kan je fietsen huren en ze hebben ook twee kinderfietsen. Het kleinste fietsje is net een maat groter dan Max z’n huidige fiets maar na wat oefenen – en wat moederlijke overredingskracht – kunnen we allemaal opstappen en zijn we onderweg. Het eiland is werkelijk prachtig. Het heeft uitgestelde heide pijnboombossen en mooie (lege) stranden. Op de plek waar wij fietsen is het eiland bovendien zo smal dat we in een kwartier van de ene kant naar de andere fietsen. Langs de weg vind je hier overal kraampjes met koopwaar. We kopen twee bakken heerlijk ruikende aardbeien (zo zoet dat je suikerspin ruikt) en fietsen naar het strand. Na genoten te hebben van de aardbeien houden we een steenstapelwestrijd;

20110716-215812.jpg

20110716-215830.jpg

Op de terugweg naar de haven plukken we nog ons eigen fruit: heerlijke frambozen. Het is duidelijk dat het klimaat op dit eiland goed is voor het laten groeien van fruit.

Terug in de haven blijkt dat we vanochtend even beter hadden moeten nadenken over het komende weer. Lagen we vanochtend nog aan hoger wal. Nu de wind gedraaid is niet meer. We hebben al onze stootwillen nodig om de boot van de kade te houden maar het gaat. Het stomste is dat alle boxen in de haven vanochtend allemaal vrij waren maar nu natuurlijk niet meer. Blogt vannacht nog wel even waaien dus een wat minder rustige nacht dan de vorige.

Maar goed dat mag de pret van deze dag niet drukken. Een mijlaal omdat we voor het eerst met z’n viereno gefietst hebben en vooral een compliment voor Max die dat deed op een grote jongensfiets!

Share this Post

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*