Mathieu/ July 20, 2011/ Denemarken 2011, Mathroos, Uncategorized, Voorbereiding/ 0 comments

Na de verwaaide dag op Samso kozen we heel vroeg het ruime sop. Niet overal zo ruime, we moesten het eerste uur tussen allerlei ondieptes manoevreren. Er was veel wind en een minder ruime koers dan we gehoopt hadden, samen met de golven die er toch nog stonden van de afgelopen dag was het een bumpy- ride. Op een gegeven moment hadden we geen info meer van de windvaan, hij zat er nog wel op maar geen van ons vond het verstandig om in dit weer de mast in te gaan. ‘S avonds in de haven bleek het te laat en waren we de windmeter onderweg toch helemaal verloren.
We wilden 50 mijl varen naar Vejle. Uiteindelijk zijn we Juelsminde gegaan (en toch 50 mijl gevaren). Redelijk grote nieuwe haven. Nu bleek Fiens bed nat te zijn, waarschijnlijk van een raampje dat voor het eerst echt veel water heeft gezien.

De volgende dag zijn we met de bus via Vejle naar Billund gegaan, drie kindertjes wilden graag naar Legoland, vier kindertjes hebben zich een hele dag prima vermaakt. De busreis ( ruim 2,5 uur) was ook leuk, we zien wat van het land dat we steeds alleen vanaf het water zien. We zijn vroeg vertrokken en waren voor opening (10 uur) bij Legoland. Het was er al heel druk en het voelt lang geleden dat we tussen zoveel mensen stonden. Het park was erg leuk, mooie bouwsels van Lego en hele leuke attracties. Tussen de buien door werden we nat van de waterattracties, maar dat kon de pret niet drukken. We hebben brandweer gespeeld (en gewonnen), in achtbanen gezeten (zelfs Fien!, Max die gaat overal in) en leuke acts gezien. In de bus terug naar huis hebben een lange tijd alles wat we gedaan hebben opgenoemd. Het was geweldig en… we hebben in de zon gegeten als mooi einde van de dag! Fien en Max vielen thuis snel in slaap.

‘s avonds hebben Mathieu en ik de rest van onze vakantie verder gepland. Ik moet er wel aan wennen dat je steeds aan het plannen bent; zijn we op schema zodat we op tijd weer naar huis kunnen? Je bent steeds onderweg en komt steeds ergens aan, maar je bent er nooit. Ik moet soms nog wel wennen aan het feit dat de reis de vakantie is! Maar ondertussen genieten we enorm van de reis, de boot en ons gezin.

Share this Post

0 Comments

  1. leuk, leuk, leuk. Ben blij dat ik alle Legos heb bewaard (advies van Til). Enig voor jullie om daar te zien wat ze er allemaal mee kunnen doen. Ik heb ooit een Volvo van Lego hier zien staan. Ik zag wel dat er iets niet aan klopte, maar viel om toen ik besefte dat de hele auto van Lego was. Genieten voor de kids, I am sure. Hoop geen natte bedden meer! Gezellige tijd verder – tja – altijd plannen maken, maar toch ook wel spannend en leuk om dan te zien of het haalbaar is.

  2. Bikkels. Wij waren er twee weken eerder en werden tweede bij de brandweer. 😆

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*