Mathieu/ July 24, 2011/ Denemarken 2011, Mathroos, Uncategorized, Voorbereiding/ 0 comments

Even een update van de afgelopen week. Nadat we waren uitgeslapen van Legoland zijn we vertrokken richting de kleine belt. Eerst nog zeilen maar later op de motor. Al snel zagen we de eerst tuimelaars en dus zat Fien snel verwachtingsvol op het voordek. De dagen erna zagen we ze regelmatig! Nadat we de bruggen over de kleine belt waren gepasseerd hebben we geankerd in het gamsfjord. Aan de oever liggend hier trouwens de mooiste huizen in het groen verscholen. Erg mooi. Ook de ankerplekje was mooi en de zon brak zelfs door dus werden de zwembroeken aangedaan om te gaan zwemmen. Met Fien en Max in de bijboot dook Mathieu het water in. Dat leek Max ook wel wat: hij ging hoog op het zwemtrapje staan en zei “ik ga springen hoor!” en na wat aarzelen sprong hij echt! De temperatuur was niet helemaal als verwacht en Max probeerde wild trappelend uit het water te komen. Een beetje geschrokken was Max snel weer aan boord. Maar wel als de held van de dag!

De volgende dag stond er een lekker windje uit het noordwesten. Met de gennaker op hebben we de hele dag lekker gezeild

20110724-100152.jpg

Aan het eind van de dag weer geankerd in de baai bij Dyvig. Een prachtige baai gesloten voor alle winden met een aanloop door ondiepe geul om een landtong. Hier met het bootje naar de kant voor een wandeling. na een korte klim hadden we een prachtig uitzicht over het fjord.

De volgende ochtend hebben we een kort stukje gevaren naar augustenborg. Het regende inmiddels continu en het dorpje bleek minder leuk dan de vaarwijzer deed voorkomen. Zelfs een café met warme chocolademelk bleek niet te vinden en het hotel aan de haven bleek enkel slootwter te serveren.

De volgend ochtend zijn we door het alssund naar Sonderborg gevaren. In tegenstelling tot wat de vaarwijzer zei was dit een allerardigst dorpje. Help hielp wel dat het wat droger was en er af en toe een waterig zonnetje scheen. Aan het eind van de dag een hapje gegeten bij een restaurant aan de haven.

Alhoewel het hemelsbreed nog maar 30 mijl is naar Kiel lijkt het erop dat we harder hadden moeten doorvaren. De wind draait langzaam naar het zuiden en trekt flink aan. Het gebrek aan weerinfo begint zich een beetje te wreken. Het waait elke dag steviger dan we verwachten. Vanochtend zijn we vroeg uit sonderborg vetrokken. De wind stond echter zo op de kop dat we ongeveer 70 mijl zouden moeten varen. Dit vooral door de krappe kruishoek. We liggen dus nu in de haven van horup hav te wachten op minder wind. Gelukkig nu wel internet hier: wind zou moeten afnemen en dus tijd een update te schrijven.

20110724-102743.jpg

Share this Post

0 Comments

  1. Hoi luitjes, een heerlijk gebied he? afgezien van het weer af en toe maar dat heb je nooit in de hand. Jullie genieten er in elk geval volop van.
    Het weer is hier in Den-Helder om te huilen, regen, regen en nog eens regen en daarbij harde wind, het lijkt echt herfst. Als het goed is moet het in de loop van komende week beter worden, hopelijk bij jullie ook, door het Kielerkanaal is het zoveel leuker als het goed weer is en daarna hobbelend de Elbe op. Een hele goede reis verder en wie weet tot in Den-Helder, wij hebben vanaf 1 aug vakantie.
    Groetjes van ons, Ben en Petra.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*