Mathieu/ July 7, 2011/ Denemarken 2011, Uncategorized, Voorbereiding, Zomer 2011/ 0 comments

Na een goede nacht worden we wakker met een stevig windje: ruim 20 knopen in de haven. Dat is zeker 5-6 Bft buiten. Een prima dagje om Den Helder te bekijken. Onderweg naar het centrum komen we langs het marine museum waar een echte onderzeeër voor de deur staat. Als Fien en max zien dat je er ook nog in kan is de beslissing snel gemaakt. Roos gaat boodschappen doen en ik duik met de kids de wondere wereld van de marine in. Het blijkt een erg leuk museum waar van alles te doen en te zien is. De onderzeeër Tonijn is uiteraard spectaculair maar ook het vele audiovisuele materiaal geeft een goede kijk in den helder over de jaren heen. Het in 2011 overigens 200 jaar geleden dat Napoleon besloot hier een grote haven aan te leggen (“het Gibraltar van het Noorden”). We zijn uiteindelijk rond 4 uur terug in de haven. Na het eten komen Ben en Petra nog even een kop koffie drinken. Via de website zijn we in contact gekomen en nu ontmoeten we ze voor het eerst. Erg leuk om de bootervaringen uit te wisselen.

We liggen uiteindelijk om tien uur in bed. Morgen is de grote dag. Dan steken we in 48 uur over naar Thyboron in Denemarken. Waarschijnlijk ook minder dekking daar dus weer een bericht als we daar zijn. Spannend maar we zijn er klaar voor. het weerbericht is goed: windje 3-4 uit het zuid tot zuidwesten. We gaan ervoor!

20110707-055451.jpg

Share this Post

0 Comments

 1. Hallo Mathieu , roos en de kinderen,

  wij hadden via email al eens contact gehad over ervaringen met het kopen van een schip in het buitenland. Weet je nog?
  Wij volgen jullie nog steeds en lees dat morgen de grote dag wordt. SPANNEND. Wij wensen jullie een PRACHTIGE tocht toe. Beter weer dan dit kan je niet wensen. En thyboron moet prachtig zijn. SUPER. Veel plezier.
  hartelijke groet,
  Noëmi en Remko
  ps: over de boot zijn we nog niet uit, we houden je op de hoogte

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*