Mathieu/ July 9, 2010/ Mathroos, Spanje 2010, Uncategorized, Voorbereiding, Zomer 2010/ 0 comments

We hadden vooraf besloten om een buskaartje te kopen voor de open dubbeldekkers die hier in grote getalen door de stad rijden. Op die manier hoefden Fien en Max niet te veel te lopen en konden ze wel veel zien. de sagrada familia was de eerste echte stop voor een bezoek. we bleken echter geen rekening gehouden te hebben met alle andere toeristen: er stond een rij voor de kassa waar we het eind niet van konden zien. Morgenvroeg doen we nog een poging. Daarna met de bus naar parc Guell. Dit ging beter al was het nog steeds erg vol. De mozaieken en ontwerpen van Gaudi zijn toch nog altijd zeer bijzonder. Toen we hier 10 jaar geleden voor het laatst waren was het wel wat rustiger, zeg maar gerust uitgestorven.

Na een busrit naar het oude centrum hebben we daar op z’n Spaans ‘s middags warm gegeten. Dat beviel erg goed zowel wat betreft de prijs als de airco: het het veel slimmer om op het heetst van de dag binnen te blijven. Rond 4en zijn we naar de dierentuin gelopen waar we ons de rest van de middag hebben vermaakt met leeuwen, dolfijnen, beren, pinguïns, gorilla’s, vogels en nog veel meer. Vooral de dolfijnenshow was weer een succes.

Vanaf de dierentuin was het gelukkig niet ver lopen naar de boot. Na een korte douchesessie op het voordek en een paar hoofdstukken uit “de kleine kapitein” zijn we allemaal snel gaan slapen. Morgen de Sagrada en Montjuic.

Groeten,
Rozemarije Schlotter
Kubiek

Share this Post

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*