Mathieu/ July 9, 2011/ Denemarken 2011, Uncategorized, Voorbereiding, Zomer 2011/ 0 comments

Nou we zijn er hoor: Thyboron. Na precies 48 uur varen liepen we vanochtend om 7 uur de haven binnen. De reis is goed verlopen en we hebben elk mogelijk weer gehad: lekker lopend windje, windstilte (totaal 15 uur gemotord) en aan het eind nog even echte wind (+25kn) en bijbehorende golven. Weet nu wel dat je ook 13 ton kan laten planeren…

Aan boord onderweg was alles goed. Fien en Max keutelde wat rond, luisterde naar een cdtje en wij lazen een boek. Na de eerste nacht moesten wij wel even herstellen van het niet doorslapen maar de tweede nacht ging al een stuk beter. Laatste stuk was wel de echte uitdaging: vanaf zonsondergang begon de wind uit het zuidwesten toe te nemen. Doordat dit precies een voor de windse koers betekende was het even zoeken naar een goede koers-zeil combinatie. In de nacht kromp de wind naar het zuidoosten en trok verder aan. Met de fok erbij liepen we ruim 6 knopen over de grond en surfend soms wel ruim 7,5. Alhoewel het buiten goed te doen was zorgden de golven binnen voor wat geschuif. De salonbanken bleken toch de beste zeekooien.

Vandaag in Thyboron was vooral bijkomen al had Roos haar handen vol aan een wasje doen: klein nachtelijk ongelukje van Max. Op de fiets heeft ze inmiddels al thyboron verkend om bij de wasmachines van de camping alhier uit te komen. Inmiddels is alles weer schoon en fris en licht weer lekker te slapen (alhoewel Fien hier naast me een appeltje zit te eten)

Goed morgen verder het limfjord op: schijnt erg mooi te zijn.

20110709-202312.jpg

Share this Post

0 Comments

 1. Leuk zeg, ik leef met jullie mee! Tot binnenkort in Boston! 🙂

  Groetjes, Bas

 2. Geniet van de wateren van Denemarken. Op de Oostzee kan het aardig spoken heb ik gemerkt. Overigens hebben wij met ons speedkruisertje van 5.10 m het planeren opgegeven op vrij hoge golven vanuit Italie in de Adriatische zee. Volgens een sail-simulator kon je ook van de golf afduiken, blub.blub,blub….. Het was onze speeddoop. Jullie met de 10m + zullen daar geen last van hebben.
  Geniet, ben jaloers en bewonder jullie! Hans

 3. Fantastisch dat jullie dit doen vóór de Grote Reis. Fijn om echt even een inzicht te krijgen hoe dat zal gaan. Ik neem m’n petje af, hoor. Fijn dat de kinderen het ook leuk vinden! En, Boston??? Jullie steken toch al veel Zuiderlijker af om weer terug te gaan volgend jaar? Enfin, mocht het wel zo zijn, en wij zitten hier nog, zien we jullie dus eerder dan Bas in het Noorden:)

 4. Hier een berichtje van een landrot. We hebben vandaag een speedboot gehuurd op het Gardameer bij Sirmione. En daar waren pas golven! 1,5 meter. De motorboot ging helemaal op en neer!
  Niet echt confortabel, maar wel leuk hoor! Anne en Pim vielen direct in slaap. Veel plezier in Denemarken!

  Groeten,

  Anton & Lisette & Pim & Anne
  MONZA

  PS Wellicht handig voor jullie reis: een zonnezeiltje.Zat op deze boot, en echt waar, zonder dat zeil ben je binnen 2 uur echt (1e graads) verbrand. In Denemarken niet zo belangrijk, maar hoe dichter bij de evenaar… (maar staat wellicht staat het al op jullie lijst).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*