Mathieu/ May 7, 2010/ Mathroos, Spanje 2010, Uncategorized, Voorbereiding, Zomer 2010/ 0 comments

This slideshow requires JavaScript.

Wat een heerlijke dag!

De eerste trip met de Mystic Blue is een feit. Alles werkte, het ging erg lekker. We hebben vandaag de hele dag gevaren en bijna 60 mijl afgelegd van Cartagena naar Santa Pola. Wind tussen 4 en 12 knopen, snelheid van weinig tot 7 knopen. Mooie kustlijn vlak na Cartagena,  daarna werden het eindeloze rijen met betonnen flatgebouwen aan het strand. Gelukkig bleven we ver uit de kust en zagen we ze alleen als een gele waas aan op het land.

Bij de start zijn we nog met de WD-40 langs wat piepende onderdelen gegaan, maar de rest van de dag liep letterlijk gesmeerd. De kids hebben zich vermaakt met luister CD’s, voorlezen, kleuren en luieren. Het was heerlijk rustig aan boord: Roos heeft zelfs zitten studeren voor haar vaarbewijs. Mathieu zit alleen maar te glunderen vandaag!

We werden op stukken redelijk wat heen en weer gezwiept, maar de kids hielden zich erg goed. Fien kwam buiten zitten als ze wat katterig werd, Max lijkt nergens last van te hebben als hij binnen zit.

Mama was van de catering vandaag en ging met de haven in zicht koken, zodat we na het aanleggen konden gaan eten. Wel spannend een pan met rijst op het vuur terwijl het kadinische kookstel ernstig scheef hangt. Snel op de Kiki-manier onder een deken zodat de rijst daar kan garen. Max en Fien vielen allebei vlak voordat we de haven in liepen in een diepe slaap en zijn niet meer echt wakker geworden. Fien heeft nog wel een paar keer haar mond opengedaan voor wat hapjes, maar Max wilde niets hebben. We hebben ze in bed gelegd en ze zijn meteen verder gaan slapen. De pan pealla moeten papa en mama maar alleen soldaat maken. Maar een dag zeilen maakt hongerig, dus geen probleem.

We zijn nog geen dingen op het spoor die ons niet bevallen aan boord. De kuip heeft vandaag de test doorstaan: groot genoeg voor ons vieren, lekkere plek voor de kids onder de buispak. Ook van binnenuit heb je goed zicht op het water, naar binnen en buiten klimmen onder helling gaat goed.  De kaart in de GPS lijkt niet echt bruikbaar, tot nu toe is de I-phone het meest bruikbare navigatiemiddel. We sluiten hem aan op de 12 volt aansluiting in de kuip en gaan.

Share this Post

0 Comments

  1. Wat ziet dit er geweldig gezellig en sportief uit!
    Het lijken wel “Kroatie-achtige” plaatjes, weet je nog oudje ………………….. Veel plezier en behouden vaart,

    Madeleine

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*