Roosschlotter/ July 15, 2010/ Mathroos, Spanje 2010, Uncategorized, Voorbereiding, Zomer 2010/ 0 comments

Na een ochtendje strand zijn we met heerlijke wind in de rug vertrokken naar de baai van Port Lligat, waar het oude woonhuis van Dali staat. Een kort stukje zeilen zonder zonnetent want het grootzeil stond ook. Het was niet te harden zo warm in de kuip, de kids hebben de hele weg beneden naar verhalen geluisterd. In deze baai liggen we lekker beschut aan een mooring, makkelijk. We springen overboord en Max blijkt een echte waterrat die elke keer meegaat, ook al is het water best koud. Fien houdt het bij douchen op het achterdek.
Vanochtend kregen we nog een eng bericht van een goede vriend die ons weer even waarschuwde dat op een boot een ongeluk in een klein hoekje zit, hij heeft zijn hand in de ankerketting gekregen en heeft de plastisch chirurg aardig wat werk bezorgd. Dat soort verhalen zijn afschuwelijk maar o zo leerzaam om te horen. Joost we denken aan je!!

De volgende ochtend met het bijbootje naar het strand geroeid (hadden we al verteld dat de buitenboordmotor het niet deed?) waar we eerst een bezoek aan het huis van Dali gereserveerd hebben en daarna door het mooie dorpje gelopen hebben. Boodschappen gedaan en terug naar het strand, arme Mathieu bracht de bijboot met boodschappen terug naar de Mystic Blue (andere kant van de baai, zonder bbmotor). De kids gingen even zwemmen ter afkoeling.
Het huis van Dali was erg bijzonder, ook de tuin. Vanuit alle ramen konden we de baai en de boot zien. Leuk om in deze streek toch iets van Dali gezien te hebben, de kinderen vonden het ook erg leuk. Het huis is een groot doolhof van aan elkaar gebouwde kleine viseehuisjes met daarin ook veel kunstwerken van Dali. Terug naar de boot hebben we een sleepje van de politiespeedboot gekregen. We wilden eigenlijk vertrekken maar Mathieu voelde zich niet lekker en het was al laat, dus we besloten om morgen vroeg weg te gaan en een lange dag te maken. Maar …. Daar stak het weer een stokje voor. ‘s avonds draaide de wind en trok hard aan met vlagen van 25 knopen, we lagen te draaien en stampen in de baai. Na een slechte nacht lijkt het er verdomd veel op dat we hier nog even verwaaid blijven liggen, maken we dat ook eens mee. In de baai al 25 knopen, wie weet hoeveel dat er op zee zijn en daarbij nog recht op de kop!
We vermaken ons prima hebben nog genoeg boeken, spelletjes en eten dus we houden het nog wel even uit!

Share this Post

0 Comments

  1. Kan wel kloppen dat jullie veel wind hadden, gister was er een orkaanachtige onweersstorm die over voornamelijk het zuiden van nederland trok…het spookt nogal van de tropische stormen over heel europa geloof ik. Ik fietste van mijn werk naar huis in een zomerjurk haha het was net zoals vroeger als je moest zwemmen met kleding aan ik was doorweekt!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*