Mathieu/ April 14, 2010/ Uncategorized, Voorbereiding, Voorjaar 2010/ 0 comments

De afgelopen twee dagen ben ik samen met Olav Cox in Cartagena om de “Mystic Blue” aan een grondige inspectie te onderwerpen. Kort samengevat: goede boot van buiten met wat zorgpunten binnen. De meest in het oog springende punten zijn: vochtproblemen binnen en een motor die diesel en water lekt en een temperatuuralarm geeft als je hem echt op de staart trapt. Structureel van buiten ziet het er allemaal goed uit. Boot is uit het water geweest en schoongemaakt en dat heeft slechts een osmoseplekje op het roerblad opgeleverd. Antifouling moet wel gebeuren maar was zeker niet direct nodig. Voor de rest een lijst met een stuk of 20 wezenlijke gebreken en een lijst met circa 100 aan te pakken punten.

Het algemene gevoel waarmee ik terug terug kom is dat Olav Cox zich aan z’n belofte heeft gehouden: hij heeft ons een goede reality check gegeven aangaande de staat van de boot. We weten wat er allemaal moet gebeuren om de boot weer in tip-top conditie te krijgen en waar de kritieke punten zitten. Daarnaast was het erg nuttig om echt alles langs te lopen en te laten werken (of te constateren dat het niet werkte). Ik heb in een dag meer geleerd van boten in het algemeen dan in jaren hiervoor. Wat dat betreft een goede voorbereiding voor als we deze boot kopen.

Goed ben nu in het vliegtuig op weg naar huis. Hoop donderdag aan het eind van de dag het rapport van Olav in huis te hebben en dan kan de finale beslissing genomen gaan worden.

wordt vervolgd…

Share this Post

0 Comments

  1. Succes met de beslissing! We komen graag met een flesje langs om het te vieren. liefs, Tjeerd en Tinus

  2. Dag Roos en Mathieu,

    Jullie (vermoedelijk) een nieuwe boot , ik een nieuw mailadres.
    We houden jullie -via deze site- in de gaten,

    Succes,

    Harrie

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*