Roosschlotter/ April 11, 2010/ Mathroos, Uncategorized, Voorbereiding/ 0 comments

Dichtgetikt is Delfts voor iemand die maar aan een ding denkt. En wij denken alleen maar aan boten en zeilen de laatste tijd.

Gisteren waren er vrienden bij ons komen eten. Halverwege de avond realiseerde ik me dat wij echt alles waar we het over hadden, vertaalden naar iets dat met boten te maken heeft. Of we het nou hadden over hun vakantie, of pensioenen, wij haalden er wel iets van ons avontuur bij. Opeens vloog het me even naar de keel. Wat zielig ook voor onze vrienden en familie, echt alles wat we de laatste tijd zeggen heeft wel ergens een link naar onze reis. En we gaan pas over twee jaar weg… Blijft het twee jaar zo?

Nu we bezig zijn met het kopen van een boot zijn we er ook wel erg druk mee. Bellen en overleggen met de bank, notaris, havens, makelaars, zorgen dat alles op tijd geregeld is. Daarnaast zij Mathieu en ik sinds een paar weken druk aan de studie. Op dinsdag vlieg ik om 19 uur de deur uit en ga naar de Zeezeilschool in Scheveningen voor vaabewijs 2, op donderdag gaat Mathieu daarheen voor theoretische kustnavigatie. Afgelopen weekend zaten we gezellig samen te studeren op de boot.

Ik doe met gemengde gevoelens het vaarbewijs, het is niet verplicht om te halen, maar het is wel erg goed om alle regels nu eens echt goed te kennen. Tegelijkertijd krijg ik het gevoel dat ik op de middelbare school ook wel een had: waarom moet ik dit allemaal uit mijn hoofd leren. Welke lichten een treilervisser heeft, wat het dagmerk is van een sleepboot met sleep langer dan 200 meter, wat het geluidssein is voor ‘ik ga over bakboord keren’, dat het BRP weer net andere regels kent dan het RPR, en wat die uitzonderingen dan zijn. Het is gewoon echt klassiek stampwerk.

We zijn net in deel 2 begonnen en nu wordt het interessant, nu leer je over navigeren, meteo, koersbepalen en berekenen. Kijk, daar heb je wat aan!

Als stok achter de deur heb ik me ook meteen opgegeven voor het examen, als ik dat niet snel doe ben ik de helft al weer vergeten.

En…morgenmiddag vertrekt Mathieu met Olav naar Cartagena om de boot te keuren. Heel spannend. Dinsdag zijn ze de hele dag bezig met de keuring; proefzeilen, boot uit het water. Ik had me vast voorgenomen om daar ook bij te zijn, want het is een goede manier om de boot verder te leren kennen. Helaas heb ik echt niet voldoende vakantiedagen. Ik besteed die dagen liever aan de vakantie die we gaan houden op de boot. In de meivakantie gaan we de boot naar Marseille varen! Vanuit daar zal hij op transport gaan naar huis. Heerlijk vooruitzicht. Nu maar hopen dat de boot in orde is en dat alles lukt zoals we dat nu gepland hebben.

Ik geloof dat we dichtgetikt blijven totdat de boot veilig in de haven van Numansdorp ligt! Dus bij voorbaat excuses aan iedereen!

Share this Post

0 Comments

  1. Dat viel echt wel mee hoor! En daarbij, wij vinden het hartstikke leuk hoe enthousiast jullie zijn en helemaal vol zijn van het avontuur!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*