Mathieu/ May 30, 2010/ Mathroos, Spanje 2010, Uncategorized, Voorbereiding, Zomer 2010/ 0 comments

Hallo allemaal,

De afgelopen twee weken hadden we even vrij van de website. Na de hectiek van de afgelopen maanden hebben we het even rustig aan gedaan (qua project) en zijn we gewoon lekker aan het werk gegaan;)

Het aardige van dit weekend is dat ik me realiseerde dat we precies een jaar geleden begonnen zijn met dit project. In de maand juni hebben we ons eerste projectplan uitgewerkt met daarin alles wat we moeten doen om uiteindelijk in 2012 ook echt de trossen los te gooien. Terugkijkend op dit jaar heeft wel iets magisch. Vorig jaar zeiden we: het is pas over drie jaar. Nu zijn we (voor het gevoel in no time) al weer een jaar verder, hebben we een solide plan en niet te vergeten een boot. Ik sprak dit weekend een goede vriend en die merkte heel puntig op dat we eigenlijk “nog maar twee jaar” hebben. Wat ik van dit alles leer is als we een jaar geleden niet dit plan hadden opgepakt we nu een jaar verder zouden zijn. Het is echt het bewijs dat plan your work, work your plan echt werkt. Het vraag soms om het maken van moeilijke keuzes en het stellen van prioriteiten maar het leidt wel ergens toe.

Dit weekend dus ook vooruit gekeken. Er moet een nieuw detailplan komen voor het komende jaar. Allereerst natuurlijk de boot uit Spanje naar Nederland en daarna op naar de winterperiode waarin we veel klussen willen doen en aan het eind van het jaar in zomervakantie 2012 een lange proefreis. Ik heb m’n zinnen gezet op Denemarken en Zweden en het lijkt me erg leuk om dat met meerdere boten te doen. Al met al wordt het weer een vol jaar maar we hebben er zin in!

Voor onze trouwe bezoekers heb ik trouwens dit weekend de website een kleine update gegeven. Zo is er een pagina bijgekomen waar onze huidige positie (van ons schip) te zien is en daarnaast heb ik onze route bijgewerkt en is er een pagina met alle media (Picasa werkt eindelijk in wordpress) die we de afgelopen tijd verzameld hebben.

Een jaar geleden begonnen we met een uitspraak van de Franse Schrijven Antoine de Saint-Exupéry die ons erg aansprak:

“Als je een schip wilt bouwen, breng dan geen mensen bij elkaar om hout aan te slepen, werktekeningen te maken en taken te verdelen, maar leer ze te verlangen naar de eindeloze zee”

het verlangen is gewekt…

Share this Post

0 Comments

  1. Hallo Mathieu en roos

    Het vorderen van jullie plan is inderdaad snel gegaan. Ik hoop dat wij erover een jaar ook zo op terug kunnen kijken. Zweden lijkt mij ook fantastisch. Vooral de eilanden boven Gotenburg, Olrust heet een van die eilanden waar ik drie jaar geleden er was. Als wij tegen die tijd ook een boot hebben en we durven het aan willen we ook wel mee.

    Jullie hadden het erover om de boot per vrachtwagen te vervoeren om dat jullie zo’n tocht over zee nog niet echt zagen zitten.
    Nu bedacht ik mij, Olav doet toch ook delivery’s. Lijkt mij nog altijd goedkoper dan vervoer over de weg en je kunt als je het zelf wil ook nog mee.

    Groetjes, Jelmer en Annet

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*