Mathieu/ July 4, 2011/ Denemarken 2011, Mathroos, Uncategorized, Voorbereiding, Zomer 2011/ 0 comments

Vandaag was een heerlijke dag. We werden wakker op een spiegelglad en heiig Haringvliet. Wat is het heerlijk stil en prachtig als je nog in je pyama zo op je dek stapt! (zie foto)
Door het tij had geen zin om vroeg te vertrekken. Lekkere spookboterhammen gegeten, getankt en daarna door de Goerese sluis naar buiten. Er stond een lekker windje, maar ook behoorlijk wat zeegang. Even getwijfeld om er nog snel wat antizeeziektepillen in te jassen. Niet gedaan en niet nodig gebleken. We hebben aardig gerold maar iedereen hield zich goed. Fien komt dan lekker in de kuip liggen om een bedje van kussens en Max drentelt wat naar binnen en buiten.
Het oversteken van de ‘snelweg’ bij de Nieuwe waterweg hadden we gelukkig al een keer gedaan dus met meer wind, deining en meer uitwijken voor enorme schepen vandaag ging het ook goed. De windrichting was niet ideaal (NW) waardoor we af en toe een grote slag de zee op moesten maken en dat voelt erg als extra mijlen en tijd waarin je niet recht op je doel af gaat. Maar goed anders kom je er niet. In het gewone leven kun je ook niet altijd recht op je doel af gaan zullen we maar zeggen.
Al met al hebben we er ruim 5 uur over gedaan. We zijn erg trots op de kids en zijn blij met de manier waarop het ging. Af en toe wennen (we gingen overstag toen Max op de wc zat en dat was niet handig) maar het ging goed en het was gezellig.
Nu liggen we nu in Scheveningen. De haven was vol dus we liggen tussen de vissersboten, ook leuk! En de Ecolution van Wubbo Ockels ligt verderop, mooi schip zeg.
Meteen toen we lagen zijn we de haven ingelopen, we hadden wel wat vis en friet bij Simonis verdiend!

20110704-220246.jpg

Share this Post

0 Comments

 1. Beste Max,

  Er zit maar een ding op, je zult je ouders moeten leren dat ze voor een overstag manoeuvre toch eerst “klaar om te wenden” roepen. Jij kunt dan snel je billen afvegen en roepen ja! of nee natuurlijk wanneer je nog niet helemaal klaar bent. Niets is zo vervelend als gestoord worden tijdens een toilet bezoek.
  Succes de komende 4 weken, het zal vast nog eens voorkomen!

  Joost

 2. Wat een avontuur, jongens! En ENIG om via deze blog mee te kunnen genieten. Arme Max die van de plé af vloog. Tja, het trainen van ouders vergt gewoon even wat tijd.
  Leuke vacantie toegewenst!
  Luuk

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*