Roosschlotter/ October 10, 2010/ Mathroos, Najaar 2010, Uncategorized, Voorbereiding/ 0 comments

Met leuke dingen moet je op het hoogtepunt stoppen. Na dit hele mooie weekend doeken we op. Geen weekends meer op de boot. Vanaf nu gaat er een nieuw tijdperk is: dat van klussen aan de boot!

This slideshow requires JavaScript.

Vrijdagavond zijn we snel naar de boot gegaan, want de weerberichten waren erg goed. We slapen allemaal altijd erg goed aan boord, dus als het kan gaan we vrijdag al dan begint het weekend lekker vroeg. Nu het kouder wordt ‘s nachts koelt de boot ook af, maar gelukkig veel minder snel dan we van andere boten gewend zijn. Vochtig wordt het wel dus we zijn zaterdag even naar down town Numansdorp gegaan om een kleine verwarming te kopen. Onze eigen verwarming staat op de klussenlijst…

Zaterdag kwamen Tom en Elly meezeilen. Net op tijd voor de brug kwamen ze aan boord. We zijn naar Tiengemeten gevaren, een heerlijk stukje voor de wind en in de zon. In het piepkleine haventje hebben we aangelegd, heel langzaam met een continu oog op de dieptemeter. Op het eiland zijn we naar het Rien Poortvliet museum geweest en daarachter het landbouwmuseum. Erg leuk. De bekende kabouterboeken kunnen nu uit de kast thuis, Max en Fien zijn verkocht. De rest van de tijd hebben ze op tractors, dorsmachines en houten paarden gezeten.

Zondag zijn we na een lange wandeling in de heerlijke zon op gaan ruimen. Alle tassen en kratten aan boord zijn gevuld met eten, keukenspullen, dekens, kleren, boeken, alle handleidingen. De auto zat nokvol! Mijn hemel, wat een spullen hebben we in de loop van de maanden verzameld. Het was ook altijd heel relaxed, we hoefden maar een klein tasje van huis mee te nemen voor een weekend naar de boot, alles was daar. Maar nu we het klustijdperk in gaan moet alles eruit.

Ik zal het wel missen, de relaxte weekenden op de boot. Ook de kinderen vinden het een raar idee dat we nu een paar maanden niet op de boot zullen zijn. Nou ja zij niet, maar wij wel.  Een kluslijst met 186 items wacht!

En we kunnen wel wat hulp gebruiken…zowel met klussen als voor oppassen…..

Share this Post

0 Comments

 1. Over dat oppassen… hierbij nodigen we jullie kids graag uit om een weekendje bij ons te komen logeren, dat zal een feest worden 🙂

  liefs Paulien

  1. Lieve Paulien,

   Dat lijkt ons heel leuk!!!!! we maken snel een afspraak voor en weekend!

   Fien en Max

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*