Mathieu/ December 28, 2010/ Mathroos, Najaar 2010, Uncategorized, Voorbereiding/ 0 comments

Waltzing Mathilda

De afgelopen tijd hebben we naast de voorbereidingen voor het nieuwe jaar ook nagedacht over een nieuwe naam voor onze boot. Deze naam heeft Mathieu bedacht en heeft een dubbele, toepasselijke betekenis. Waltzing Mathilda is Australische slang voor ‘rondreizen’. We zijn twee keer in Australië geweest en vinden het een geweldig land, en tja dat rondreizen is nou juist ons plan. Daarnaast is Mathilda de naam van de moeder van Mathieu.  Zij is 10 jaar geleden overleden en zal in gedachten altijd met ons meereizen. Waltzing Mathilda schrijf je eigenlijk zonder ‘h’, maar mathroos ook, en zo we blijven wel consequent.

Als het weer wat beter wordt en de reparaties aan de romp gedaan zijn, zullen we de nieuwe naam op de zijkant zetten.  Sommige mensen zeggen dat het veranderen van de naam van een boot ongeluk brengt. Wij zijn er zeker van dat met een goede doop en deze mooie verwijzing naar onze beschermengel, we deze onheilstijding zullen keren. Eens kijken of ze daarna ook nog lekkerder zeilt!

Daarnaast is Waltzing Matilda ook op muzikaal gebied bekend. Het meest bekend is het de versie die ook wel wordt gezien als het officieuze Australische volkslied. In de video hieronder wordt deze versie vertolkt door André Rieu tijdens een van zijn optredens in Australie.

[vodpod id=ExternalVideo.982053&w=425&h=350&fv=%26rel%3D0%26border%3D0%26]

De andere bekende versie is die van Tom Waits. Het nummer heet eigenlijk Tom Traubert’s Blues maar is bekender als Waltzing Matilda. Echt een nummer voor een koude kerstavond (alleen;). Toeval wilde dat toen we afgelopen zaterdag, op de verjaardag van m’n moeder, voorafgaand aan het kerstdiner onze jaarlijkse borrel gingen drinken in Café Wijnhaven dit nummer van Tom Waits tot twee keer gedraaid werd. Een mooiere bevestiging van onze keus konden wij ons op die dag niet wensen.

[vodpod id=ExternalVideo.982056&w=425&h=350&fv=%26rel%3D0%26border%3D0%26]

Share this Post

0 Comments

 1. Prachtige naam met een mooie verwijzing naar je lieve mama. Zo heb je zeker een behouden vaart over de oceanen en kun je veilig op pad gaan.
  Liefs

 2. Als je al bijgelovig bent dan is het goed om te weten dat het hernoemen van een schip geen issue is, maar wel het herdopen 🙂
  Maak er een mooie toost van bij een mooie naam en alle risico’s zijn uitgesloten.

  1. Dank je joost. Planning is er zsm weer in te gaan (zodat we iedereen weer kunnen laten klussen). We’ll keep you posted!

 3. Mooie naam die ook nog eens prima past bij het type boot en het water dat jullie willen gaan opzoeken. En dan als extraatje nog de ‘h’, helemaal goed.

  Succes met klussen! Olav

  1. Hee Olav,

   Leuk van je te horen! Alles goed met jullie! Na een korte winterstop hebben we hier inderdaad de draad opgepakt. je keuringsrapport is nog steeds een goede leidraad en je hebt nog niets over het hoofd gezien;).

   groet

   Mathieu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*