Roosschlotter/ February 27, 2010/ Mathroos, Uncategorized, Voorbereiding, Voorjaar 2010/ 0 comments

We hebben deze week een paar dagen vrij genomen om boten te bekijken. De kids hebben vakantie en zijn uit logeren, wij hebben dus onze handen vrij. Mathieu heeft al uitgebreid vertelt welke boten we gezien hebben en dat we gekozen hebben voor de Contest. Nu hebben we een Contest 41 gevonden die in Spanje ligt. Navraag bij de makelaar levert een positief beeld op. En dan slaat de stress toe, wat te doen?

Het is niet makkelijk om een boot te kopen die in Spanje ligt. Even kijken is er niet bij. Is dit hem, gaan we nu echt serieus doen en een boot kopen?  We hebben het al lang over het maken van deze reis, maar het kopen van een boot maakt het wel echt. Het is de eerste stap die we zetten die echt en heftig voelt. Tot nu toe waren het woorden en fantasieën. ‘ Put your money where your mouth is’ komt naar boven.

Maar goed we willen erg graag verder met dit plan en daar hebben we echt een boot voor nodig. De hele dag zijn we bezig met bellen en mailen naar de makelaar, die contact heeft met de engelse makelaar en die heeft weer contact met de huidige eigenaar. Erg ingewikkelde situatie en ik probeer die maar niet al teveel te doorgronden. Wij hebben met de makelaar in nederland te maken nu. Wat we horen is positief, de boot lijkt in goede staat en vertrek klaar. Veel essentiele onderdelen zijn de afgelopen jaren vervangen zoals teakdek, zeilen en apparatuur. Voor zover we nu bedenken is een windvaan het enige dat ontbreekt.

We gaan op pad naar verschillende havens, want met een boot in het zicht (zij het nog ver weg) lijkt het ook wel handig om een plek te hebben om hem neer te leggen. We schrikken elke keer weer van de prijzen van havens.  Verenigingshavens zijn overvol en nemen vaak niet eens meer mensen op de wachtlijst aan. Dus het lijkt erop of we zeker de eerste tijd een jachthaven moeten zoeken die we kunnen betalen.

In Willemstad zitten we de hele middag en avond in een kroeg aan de oude haven. Hier hebben we ook vaak met een boot gelegen. Echt een leuk vestingstadje, nu wat somber buiten , maar wij hebben iets anders aan ons hoofd. Uren lang van alles bespreken. Blackberry en Iphone worden ingezet om prijzen van vliegtickets, transport op te zoeken. Kunnen we mensen inschakelen die erheen kunnen gaan om wat meer foto’s te nemen? Mijn oom een tante wonen in Spanje, maar dat is erg ver weg. Wat onwijs onhandig zo’n boot die ergens ver weg ligt, ik wil hem zien!! We hebben veel Contests gezien de laatste tijd en kennen de indeling redelijk goed, maar deze is weer net wat anders. Er zijn erg veel watertanks, is er dan nog wel stouwruimte? Stappen we in het vliegtuig om te gaan kijken, moeten we daarna weer terug voor de keuring? En hoe krijgen we de boot in Nederland en wat gaat dat kosten? We zien foto’s van grote boten die op een dieplader gereden worden. Maar dan is het wel onze boot die daarop ligt, brrr. Helemaal naar huis zeilen kost te veel tijd al kan het ook een leuke vakantie zijn…

We overleggen met Olav Cox en hij helpt ons de te nemen stappen helder te houden. Eerst papierwerk; bewijs dat de BTW betaald is, eigendomspapieren, bewijs van de recentevervangingen, ed. Daarna kijken en sfeer voelen aan boord. Pas dan praten over de prijs en ten slotte de keuring. Hij zegt ook dat we ondertussen ook gewoon andere opties in de gaten moeten blijven houden. Ondertussen worden we zenuwachtig want de boot staat op elke botensite van de wereld. Wat nou als er een andere kaper op de kust komt? Toch maar een bod doen om echt in de race te zijn?

We proberen rutig te blijven. Maar ik merk dat ik ondertussen al bezig ben om de boot in te richten. Het klinkt lekker kneuterig maasr ik bedenk me dat ik blij ben dat ik oude handdoeken en beddegoed bewaard heb. Het zou fantastisch zijn als ik die binnenkort in onze boot kan leggen….

Wordt vervolgd….

Share this Post

0 Comments

  1. Aaah, de ‘Zak van Max’ krijgt opeens een andere betekenis voor me 😉
    Wat spannend allemaal. Klinkt als het kopen van een huis; pas op als je vroegtijdig aan het dromen/inrichten slaat…

    1. Het gevoel lijkt er inderdaad veel op…, je hebt trouwens de primeur: de eerste reactie op een blog van ons…

  2. Je lijkt Margreet wel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*