Mathieu/ July 28, 2011/ Denemarken 2011, Mathroos, Uncategorized, Voorbereiding/ 0 comments

We zijn vroeg (5 uur is dit vakantie??) vertrokken uit Horup en zeilen lekker snel richting Kiel. Vandaag willen we 80 mijl maken dus een lekker gangetje is wel fijn. De wind is vannacht gedraaid en helpt enorm mee. Om beurten slapen we nog wat en al snel zijn we bij Kiel en de ingang van het Kielerkanaal. Na de sluis moeten we moteren en goed rechts houden want er komen echt joekels van schepen vlak langs ons.
En dan schijnt de zon en het lijkt erop dat dat zo blijft….. Muziekje aan in de kuip, borrelen en maar motoren. We eten buiten in de zon en gaan plat naast de mast liggen om te zien of we onder de vele bruggen heen kunnen (wat altijd makkelijk gaat want hier zijn we maar klein in vergelijking met de containerschepen die er ook onderdoor gaan).
Aan het einde van het kanaal zijn we in Brunsbuttel en passen niet meer in de haven. We leggen aan de achterkant van de dieselpompsteiger aan. Snel motor uit want die zijn we nu wel zat. De rest van de avond en nacht komen er nog grote schepen langs die voor de sluis wachten. Buiten valt het gebrom van hun motoren wel mee, maar beneden onder de waterlijn klinkt het alsof iemand met een kettingzaag de boot bewerkt, wat een herrie die zo door het water gaat. Gelukkig slapen de kids er doorheen.wij volgen snel!

Share this Post

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*