Mathieu/ August 3, 2010/ Mathroos, Uncategorized, Voorbereiding, Zomer 2010/ 0 comments

Zondagmiddag 1 augustus zijn we aangekomen in de haven van Numansdorp. Nadat we ‘s ochtends natuurlijk eerst Fien verjaardag hadden gevierd met taart en cadeau’s zijn we begonnen aan het laatste stukje. Fien wilde gelukkig ook wel: er was nog een groot cadeau in het vooruitzicht gesteld in de haven. Het laatste stukje varen voelde wel een beetje als thuiskomen en Joost, Anne Marieke en hun kinderen stonden ons op de steiger op te wachten en maakten daarvan mooie foto’s:

This slideshow requires JavaScript.

Het was het sluitstuk in het laatste stukje van onze reis vanaf Cartagena om onze aankoop in Nederland te krijgen. Zaterdag en zondag hebben we een heerlijke zeildag gehad waarop we de echte zeilkwaliteiten van onze Contest konden testen en dat viel zowaar niet tegen. Aan het eind van zaterdag en zondagochtend kwamen we nog met de schrik vrij: de hoogte van de mast bleek toch iets meer dan dat we tot nu toe dachten. We hadden uiteindelijk enkel een gebogen marifoonantenne en geen echte schade maar we kunnen we concluderen dat we (incl antenne) bijna 19m hoog zijn. Zondagochtend ben ik voor het eerst de mast ingeklommen om de schade op te nemen. Ik kan zeggen dat het erg wiebelig is maar dat je een fantastisch uitzicht hebt en ook dat gaf een paar mooie plaatjes van de boot van boven. De plaat waarop de antenne staat was wel wat verbogen maar dat is wel op te lossen.

“s middags hadden we de hele boot vol met famillie om Fien d’r verjaardag te vieren. Dat was een groot succes en we weten nu dat je makkelijk met 8 volwassenen in onze kuip kunt borrelen: dus ook wat dat betreft is ie goedgekeurd. Kinderen stapten in no-time zelf op en af via het trappetje dus die waren snel vertrokken naar de speeltuin. De avond en de reis afgesloten met een hapje eten bij restaurant “gewoon” in Numansdorp waarna we met slapende kinderen naar huis zijn gereden. heb nu al zin in het volgende weekend.

Share this Post

0 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*