Roosschlotter/ November 17, 2010/ Mathroos, Najaar 2010, Uncategorized, Voorbereiding/ 0 comments

Een vriendin vroeg mij of we er nu, in de winter, nog steeds mee bezig zijn. Met die boot en de reis. We zeilen niet meer, maar zijn er nog steeds mee bezig ja.

In huis is de boot overal, vanonder tot boven liggen onderdelen van de boot. In de garage liggen lijnen, vloerdelen en kratten met keukengerei. In de hal onder de trap liggen alle zeilen en de kast op onze kamer puilt uit van alle linnengoed dat normaal alleen voor een wasbeurt van de boot komt. En op zolder liggen alle kussen en matrassen hoog en droog weggestopt.

De kluslijst is lang en soms ook ongewis. Zo is de juiste behandeling van de kussens ongewis. Die kussens zijn net zo oud als de boot zelf, 25 jaar. De stof is nog goed, niet versleten, zonde om te vervangen. Maar de stof is wel vies en ruik muffig dus is wassen zeer gewenst. Maar hoe doe ik dat zodanig dat ik niet van alles kapot maak. Voorzichtig eraf halen en dan… Ik heb tegenstrijdige tips gekregen. De een zegt chemisch reinigen, de andere zegt juist heel voorzichtig met een wolwasprogramma. En als ik dat laatste probeer en het mislukt heb ik een kussenhoes minder! Zo worden zelfs simpele klusjes een uitdaging haha.

Op de Albert Cuyp heb ik 10 meter stof gekocht om de gordijntjes na te maken. We wilden een lichte boot en nu zit ik met 28 gordijntjes die vervangen moeten worden, allemaal net een andere maat. Ik kom de donkere avonden wel door!

Afgelopen weekend zijn we naar een vertrekkersdag geweest. Al jaren lazen we over deze dagen en eindelijk is er een vertrekkersdag waar ook vertrekkers 2012 welkom zijn. Het was geweldig. De hele dag alleen maar mensen om je heen die net zo monomaan bezig zijn met het realiseren van een droom. Er waren veel mensen die voor onbepaalde tijd en met onbepaalde bestemming weggaan, wow. En we hebben mensen ontmoet die met kids dezelfde route gaan varen als wij, dat is ook alvast leuk. Verder ging de dag enorm snel voorbij met workshops over gezondheid, e-mailen en communicatie, veiligheid, weer, kinderen aanboord etc. Na een vol programma van 12 uur gingen we uitgeput, maar met nieuwe gezichten, e-mailadressen, informatie en (droom)verhalen naar huis.

Share this Post

0 Comments

  1. Nog een tip:
    Je kunt de stof ook laten zitten en een citin reinigingsapparaat erover heen halen.
    Scheelt een hele berg naadjes los tornen en je weet zeker dat het goed blijft passen.
    Jaren geleden heeft het de bekleding van onze oude auto van grijs naar blauw getoverd.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*