Mathieu/ October 6, 2010/ Mathroos, Najaar 2010, Uncategorized, Voorbereiding/ 0 comments

Afgelopen weekend hadden we afgesproken om met de buren in de haven erop uit te trekken. Vrijdagmiddag verzamelden we in de haven. Joos(t werkeloos) had er al een dagje zeilen opzitten en Roos kwam wat later met de bus (ja en dat viel niet tegen, op advies van René Marcel). Na een pasta met knakworst maaltijd voor de kinderen (Fien, Bregje, Chiem, Max, Haske en Mette) gingen de kinderen lekker slapen en genoten de ouders van alle tapasverassingen die uit alle hoeken en gaten van de Mystic Blue kwamen. Het doel van het weekend was om de boot leeg te eten maar ik vrees dat we nog een weekendje nodig hebben…

This slideshow requires JavaScript.

Zaterdagochtend lagen we na een uitgebreid ontbijt om 11.00 te wachten voor de brug. Gezien de voorspellingen viel het weer alles mee – het was droog – en de rest van de dag werd alleen maar beter. Het enige waar wij wat over te klagen hadden was het gebrek aan wind maar dat werd zondag ruimschoots goedgemaakt. Onze 13 ton schoon aan de haak kon de 3 van Joost en Marieke niet bijhouden en we hadden onze gennaker natuurlijk veel eerder moeten hijsen. Na een tankbeurt in Stelledam (van bijna 300 liter…ktsjing) vonden we makkelijk een plekje in de buitenhaven van Hellevoetsluis. De molen van Hellevoetsluis werd bekeken en de Molenaar waarschuwde ons al voor een onrustige nacht: met zuidenwind zou het niet heel prettig zijn. Het was duidelijk dat de molenaar het weer goed aanvoelde want zowel deze voorspelling als de regenbui die we daarna op onze kop kregen waren door hem voorzien. Lekker gegeten en de kinderen naar bed, een goede pot klaverjas -gewonnen door Roos en Joost – en een pot Machiavelli later kropen we in onze nestjes.

De volgende ochtend werden we na een onrustige en regenachtige nacht wakker onder een strak blauwe hemel en een knoop of 20 wind (in de haven). Dit was weer voor ons bootje dus nadat de kinderen in de speeltuin met het piratenschip hadden gespeeld konden we onderweg. We moesten opkruisen op het eerste stuk en nadat we iets zeil hadden weggenomen konden we met een vingertje sturen. De wind stond bijna perfect om langs tiengemeten door het Vuile gat te gaan en daar lieten we – eindelijk – menig schip onze achtersteven zien. Kortom een fantastische zeildag en dat alles terwijl beneden de Fien, Bregje en Max rustig doorkleurden en op een gegeven moment zonder commando “naar de andere kant” al wisten wat er moest gebeuren.

Nadat we weer onder de haringvlietbrug door waren lekker met z’n allen in het zonnetje gegeten en toen naar huis. Het was een mooi weekend: het weer lijkt goed te blijven dus komend weekend weer!

Share this Post

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*