Roosschlotter/ May 8, 2010/ Mathroos, Spanje 2010, Uncategorized, Voorbereiding, Zomer 2010/ 0 comments

Aan het einde van weer een heerlijke dag op zee met veel zon en later ook goede wind zag ik Mathieu ineens door de kuip springen. Hij zag dat alle lampjes van de motor branden en dat de meter een erg hoge temperatuur aangaf. Shit. Ik heb de afgelopen dagen verschillende keren gedacht dat alles te soepel liep en dat de motor een zwak punt is.
Meteen motor uit, Mathieu verdween in het motorruim en ik bleef boven zoeken naar de haveningang. Uiteindelijk leek het niet verstandig om de motor weer aan te doen om de haven binnen te gaan, die ik riep de haven via de marfoon op om te vragen of zij ons naar een box konden slepen. Er was voldoende wind dus de haven haalden we wel. Na enige stess hebben twee kleine bootjes ons naar een box gesleept. Als dank maar wat biertjes uitgedeeld in de hoop morgen geen vette rekening te krijgen voor deze reddingsactie….

Ik geloof dat ik nu maar gewoon mijn boek ga lezen en dat we morgen maar moeten bekijken wat het gaat worden. Aangezien het zondag is vrees ik dat er weinig monteurs beschikbaar zullen zijn. Maar het is een grote haven, misschien is er vanaf hier wel een transport te regelen…

Maar we zijn in ieder geval na drie dagen veel zeilen tot een aantal belangrijke conclusies gekomen: de boot (niet de motor) bevalt ons goed en de kids vinden het leuk. De afgelopen dagen zijn we af en toe best flink door golven heen en weer gezwiept, maar de kids vinden het geweldig. Wat mij betreft is dat voor nu genoeg. Morgen zien we wel verder (althans Mathieu en de kids, ik hoef niets te doen want het is moederdag haha)

Share this Post

0 Comments

  1. Leuk om jullie ervaringen te volgen. Ik hoop snel het bericht van de herstart van de motor te lezen!
    Wouter

  2. Houden jullie ook een logboek bij? De zakelijke informatie van een logboek kan heel interessant zijn.

    Welke grote haven zijn jullie bijv ingevlucht toen de motor het begaf?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*