Roosschlotter/ February 6, 2010/ Uncategorized, Voorbereiding, Voorjaar 2010/ 0 comments

Vertrekkersmentaliteit, nu al een warm bad.

We lazen er al over in boeken en op veel websites: de saamhorige mentaliteit van vertrekkers onderling. Er wordt heel veel informatie (en als je op reis bent ook andere dingen) gedeeld.

Wij zijn nog slechts bezig met plannen van ons vertrek en nu al voelen we ons opgenomen in die nieuwe wereld. Van alle kanten komen we in contact met vertekkers die bereid zijn om hun ervaringen en kennis te delen. We krijgen enthousiaste mails waarin mensen ons plan super vinden en ons veel plezier wensen, zeker doen zeggen ze! Dat sterkt ons enorm. We krijgen superpraktische tips over hoe je Hollandse kaas zo lang mogelijk goed houdt, info over spullen die te koop zijn, of een uitnodiging om gewoon eens te komen praten.

We krijgen reacties van mensen die nog onderweg zijn en van mensen die al weer terug zijn op het vaste land. Wij focussen nu op vertrekken, maar hoe zal dat zijn terugkomen? Ik geloof dat we ook maar wat vragen gaan stellen aan de ervaringsdeskundigen over terugkomen. Hoe doe je dat? Wat gebeurt er als je na een jaar zo anders leven weer in het ‘oude’ ritme komt? En zo zullen we komende jaren nog wel meer vragen bedenken.

Gelukkig hebben nu een team van experts aan wie we al dit soort vragen kunnen stellen. We hoeven echt niet alles zelf te bedenken of uit te zoeken, wat een geweldig goed gevoel!

Share this Post

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*