Mathieu/ May 4, 2011/ Uncategorized, Voorbereiding, Voorjaar 2011/ 0 comments

Na een onrustige alphense koniginnenacht konden we om 10 uur onze bruggentocht voortzetten. Via woubrugge, en de wijde aa lagen we rond het middaguur in oude wetering. Het waaide stevig dus we hebben daar een speeltuin gezocht en gevonden. Met voetbalpool, grasveld en glijbaan: prima plekje om de middag door te brengen. Na een vroege avondmaaltijd zijn we rond half zeven vertrokken richting Amsterdam. Rond 10 uur lagen we voor de Schinkelsluis in afwachting van de nachtelijke doortocht door Amsterdam. Uiteindelijk konden we nog wel een dutje doen en rond een uur kwam het konvooi in beweging. Toch altijd wel heel speciaal om in het donker te varen en zeker door de grachten van Amsterdam. Een brugwachter scheurde op z’n scootertje met ons mee. Nadat we het IJ waren overgestoken en het laatste plekje in de sixhaven hadden gevonden konden we rond half vier eindelijk slapen.

Maandag hebben we de hele dag in Nemo doorgebrachte. Een erg leuk kinderactiviteit vooral omdat het verboden is overal niet aan te zitten! Dat was aan Fien en Max wel toevertrouwd. Max had wel snel een nat pak in de waterzuiveringsfabriek maat dat droogde gelukkig snel op. Ook de presentaties over de aarde en tellen waren erg leuk. Aan het eind van de dag geborreld en gezellig gegeten bij Anneke en Rob want zonder dat is een dagje Amsterdam natuurlijk niet compleet.

Dinsdag zijn we richting Volendam gevaren. Woensdag komen Tjeerd en Tinus met hun kids een dagje meevaren en vanuit Volendam kunnen we makkelijk heen en weer naar lelystad ( en terug). ‘S avonds nog even Volendam – maar vooral de toeristen bekeken.

Share this Post

0 Comments

 1. Ik stuur je een programma van georganiseerde zeiltocht van Istanbul tot Herzliya (Egypte)

  EASTERN MEDITERRANEAN YACHT RALLY
  EMYR 2011 PROVISIONAL PROGRAM
  PART I – TURKISH COAST

  EASTERN MEDITERRANEAN YACHT RALLY
  EMYR 2011 PROVISIONAL PROGRAM
  PART II – INTERNATIONAL COAST

  Misschien iets voor over een paar jaar. De nieuwe marina in KAS (ons stekkie) wordt door de komst van de Rally geopend.

  Overigens blijf ik jaloers op jullie, en ga m’n zeil/speed bootje maar weer eens een nieuwe onderwater beurt geven, want hij/zij moet eens voor ons huis in de gracht in Delft liggen, als het nieuwe stadskantoor en station enz. klaar is.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*