Mathieu/ October 30, 2011/ Najaar 2011, Uncategorized, Voorbereiding/ 0 comments

We realiseerden ons net dat we als anderhalve maanden geen bericht gepost hebben! Alsof we al die tijd niets gedaan hebben… Even een snelle update.

We hebben een geweldig gesprek gehad op school. De directeur was erg enthousiast en wil onze reis gaan inzetten voor allerlei leszaken en onderwerpen. Had al gecheckt wat een ticket naar Tobago kost om langs te komen. Hij schrijft de kinderen in bij de Wereldschool en wil ook nog wel met ons in gesprek met de leerplichtambtenaar als blijkt dat dat nodig is. Fantastisch die betrokkenheid en enthousiasme over ons plan. Weer een belangrijk item van onze lijst afgevinkt!

Ondertussen is Mathieu druk bezig met de klussenlijst. Dat blijft balanceren tussen wat er echt nodig is en het geld dat we hebben.  Uiteindelijk blijft er nog een behoorlijke lijst over van zaken die toch echt moeten; we kunnen niet weg met lekkende ramen en ditto roerkoning, de windvaan moet op de achterplecht kunnen, we moeten zonnepanelen kunnen ophangen, electra  goed zijn.. en zo nog wat zaken. Een van de grootste, en potentieel duurste, klussen is de motorrevisie. We blijken een echte Volvo Penta te hebben en dat maakt reviseren niet makkelijker. We winden gelukkig in Meppel een bedrijfje wat de revisie wil doen.

De SSB radio en windvaan worden op marktplaats gekocht en we zetten onze oude spullen ook op marktplaats om op die manier wat geld terug te halen.

Mathieu heeft dit weekend de boot leeggehaald; de zolder ligt weer vol met kussens, de keuken puilt van alles wat er nog aan boord stond en in de gang liggen nog laarzen, pakken en reddingsvlotten. Af en toe vraag ik me af hoe we de verhuizing naar de boot gaan doen als we daar een jaar op gaan wonen. De ‘kleine’verhuizing aan het eind van het zeilseizoen zet alles al op z’n kop.

De boot ligt nu bij Offerhaus in Middelharnis waar druk geklust gaat worden de komenden weken! En dan zijn er weer wat zaken van het lijstje af… (en dan zijn er ook nog maar een paar maanden te gaan…

Share this Post

0 Comments

 1. Hi,

  Hier de fam Schoon. Wij vertrekken een weekje na jullie en doen hetzefde rondje.
  Zijn jullie 12 november ook in Eemnes?

  1. Coen,

   Wij zijn er de 12e uiteraard ook.

   tot dan

   Mathieu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*