Mathieu/ May 16, 2010/ Spanje 2010, Uncategorized, Voorbereiding, Zomer 2010/ 0 comments

Na twee weken op en rond onze boot zijn we weer thuis. We hebben “Mystic Blue” goed vastgelegd achtergelaten in de haven van Torredembarra. We hebben het als erg bijzonder ervaren om een boot te kopen en er direct zo mee te vertrekken en het heeft ons erg vertrouwen gegeven in de geschiktheid van deze boot. Op het filmpje hieronder is te zien dat ook bij wat zwaarder weer er gewoon naar CD’s geluisterd kan worden.

Daarnaast hebben we het erg leuk gevonden dat onze berichten afgelopen weken zo trouw gelezen zijn en ook om in Spanje de reacties te lezen. Allemaal bedankt daarvoor.

Hieronder een fotoalbum van de mooiste foto’s

This slideshow requires JavaScript.

Ook bij zwaar weer is het goed toeven aan boord van de Mystic Blue

[vodpod id=ExternalVideo.941822&w=425&h=350&fv=%26rel%3D0%26border%3D0%26]

more about “Het leven aan boord“, posted with vodpod
Share this Post

0 Comments

 1. Welkom thuis! Dat moeten twee geweldige weken geweest zijn, aan de verhalen en foto’s te zien. Geweldig dat het zo goed is bevallen. Wanneer is het volgende stukje op weg naar Marseille?
  liefs Paulien

  1. Paulien,

   We gaan nu even kijken wat op wat het kost om te transporteren en afhankelijk daarvan beslissen we wat we gaan doen.

   Mathieu

 2. Welkom thuis!
  Zin om komend weekend een dagje te relaxen op het strand en bij te kletsen.
  liefs,
  Martine

 3. Hallo Matheu en Rozemarije,

  Ik volg jullie al vanaf het begin. de manier hoe jullie het aan pakken is erg inspirerend en leerzaam. Wij lopen zelf ook al een paar jaar rond met het idee om een rondje atlantic te maken.
  Inmiddels hebben wij ook een avond met Olaf Cox gesproken.
  Wij vertrekken in juni 2013.
  we zijn inmiddels ook druk op zoek naar een geschikte boot.
  ik ben sinds kort ook actief op http://vertrekkersinfo.nl/portal.php .
  Misschien is dit forum ook iets voor jullie, hier zitten mensen in voorbereiding op maar ook vertrokkers en diegene die al weer terug zijn.

  Groetjes, Jelmer en Annet

  1. Jelmer,

   Dank voor het compliment. Ik had de website vertrekkersforum al eens bekeken maar zag net dat ie inmiddels al weer wat uitgebreid is.
   Hebben jullie ook al iets van een website? Ik kan jullie de diensten van Olav erg aanbevelen. Hij heeft bij de keuring van de boot echt goed werk geleverd. Wij waren erg tevreden.

   Mathieu

   P.S.: ik dacht dat je ook in onze “subscribers”-lijst stond maar zag er niet meer tussenstaan.

   1. Hallo Mathieu,

    Ik heb net een blog aangemaakt maar daar staat nog niet echt wat op.
    De komende weken ga ik daar wel het nodige opzetten.
    http://sy-madelief.blogspot.com/
    Olaf Cox heeft ons al aardig een kant opgeduwd qua type boten en als wij de geschikte hebben gevonden gaat hij hem zeker keuren.

    Groetjes, Jelmer

 4. HOi Mathieu en Rozemarije, wat leuk om over jullie te lezen, en de filmpjes te bekijken. Het wekt veel herkenning op. Wij zijn zelf ook in het bezit van een Contest 41, wij hebben haar nu ruim 4 jaar en we zijn er erg blij mee, op alle fronten. We zijn ook zeer benieuwd wat jullie plannen gaan worden met betrekking tot het terugbrengen van het schip naar Nederland, zelf of op transport. We houden jullie site in de gaten. Nu zijn jullie weer thuis, lekker nagenietend van de afgelopen weken. Wij gaan komend weekend op vakantie, het plan is naar het zuiden Frankrijk, helaas hebben we dit jaar maar drie weken, we zien wel waar we terechtkomen, de wind bepaald tenslotte. Vorig jaar wilde we naar de Kanaaleilanden maar toen zaten we in Denemarken en Zweden, was erg leuk trouwens.
  Wie weet kunnen we nog eens wat leuke, interessante dingen of wetenswaardigheden uitwisselen. Gefeliciteerd met jullie aankoop en als je wat wilt weten over het schip, aarzel niet en mail ons.
  Groetjes vanuit Den-Helder,
  Ben en Petra.

  1. Hallo Ben en Petra,

   Dank voor jullie bericht. Leuk om in contact te komen met andere bezitters van een Contest 41. Mijn lijstje staat inmiddels op 4. Onze is de 7e die werd gebouwd. Wat is jullie nummer? Ik vond op de website van de Contest Club dat er totaal 32 gebouwd zijn.

   We zijn erg benieuwd naar jullie ervaringen in Denemarken en Zweden. In de aanloop naar onze reis willen we volgend jaar kijken of we naar de Oostzee kunnen gaan.

   Wat betreft vragen: Heeft jullie boot nog de originele motor? En zo ja in welke staat is die. Zoals je wellicht hebt kunnen lezen is onze motor een beetje ons zorgenkindje dus we zijn aan het kijken wat we daarmee gaan doen. Als jullie ervaring hebben met revisie van of vervanging van de motor dan hoor ik het graag.

   groet

   Mathieu

   P.S.: fijne vakantie!

 5. Hoi Mathieu, leuk van je te horen, eerst even wat vragen beantwoorden. Onze contest is nummer 12. En ja wij hebben nog de originele motor volvo penta 62 pk MD31a. hij heeft 3000 draaiuren. Wij hebben er geen problemen mee, alleen vorig jaar de zeekoelwaterpomp laten reviseren en de brandstofpomp vervangen, dit is normale slijtage.
  Verder is het te adviseren om regelmatig te controleren of de brandstof schoon is. dmv controle van het groffilter. Met name in het Middelandse zeegebied treedt veel bacteriele groei op in de brandstof en tank.

  Ik had net een bericht gemaakt over onze vakantie Denemarken-Zweden maar hij was niet verzonden vanwege het niet invullen emailadres, dat bericht schrijf nog wel een keer.

  Momenteel liggen wij in Ijmuiden en gaan morgen verder naar het zuiden.
  Groetjes Ben en Petra.

 6. Ben en Petra,

  Allereerst natuurlijk een goede reis gewenst. Dank voor de info over de motor. Die van ons is al over de 5000 uur (ik weet iet hoeveel, de urenteller is ermee gestopt). Ik ben blij te horen dat het dus wel een motor is die het blijft doen. Dat groffilter zet ik op m’n lijstje te controleren punten. Wat kan je aan die bacterien in de diesel doen? De brandstofpomp is gereviseerd vlak voor de overdracht.

  Groet

  Mathieu

 7. Hoi luitjes, hier weer eens een berichtje van ons, t is ff geleden, t kwam er gewoon niet van. Bacterieen in de diesel is en blijft een groot probleem, wij hebben ze opgelopen in de haven met het leegtanken van de grote tank bij het laadpunt, dan krijg je dus echt het laatste uit de tank incl alle smurrie…….wij hebben geen mangat, als jullie dat wel hebben is dat eigenlijk de beste oplossing, tank leegvaren of overhevelen en tank schoonmaken. Wij hebben van star-brite een goedje gebruikt, is nog niet helemaal naar wens en gaan de jerrycan van starbrite nog uitproberen. Als de motor niet lekker meer loopt, bij ons goed te merken als we de hydrauliek gebruiken en de motor staat bij dan wordt het toerental van de motor minder en dan weten we……tijd om het groffilter te vervangen. Met de laatste vakantie was dat ‘s nachts op zee, windstil (vandaar de motor bij, we gingen achteruit) motor deed het maar even (gelukkig anders was de motor veel te heet!!) pruttel, pruttel, uit! Dus Ben had een klusje te doen, met een half uurtje alles weer klaar en ontlucht, en motor loopt weer als een zonnetje. We zitten nu op ongeveer 70 draaiuren voordat het filter vol zit. Je hoort de resultaten als we het andere goedje (jerrycan) hebben getest.

  Dan Denemarken, in 1 woord SUPER!, Wij vinden alleen het kanaal naar de oostzee niet leuk, ja voor een keer, maar dat moet je zelf maar ondervinden. Eenmaal in de oostzee, geen tij en overal genoeg haventjes, dus heel relaxt in verhouding tot de tripjes naar Belgie, Frankrijk en Engeland. Wij zijn vanaf Holtenau naar Bagenkop (langeland), toen de grote Belt op naar Spodsbjerg, Omo, Korsor- onder de mega-brug door naar Kerteminde, vandaar naar het eiland Samso naar Kobly-Kas, toen om Samso heen, over het Sjeallandsrif heen naar Gilleleje (echt superleuk). vandaar naar Zweden Helsingborg, eiland Ven, Landskrona, toen weer terug naar Denemarken Kopenhagen, alleen al de route er naar toe is geweldig, de stad zelf ook, giga-druk. Vandaar naar Rodvig, eiland Mon (heel mooie route en eiland) daarna een lange ruk onder de Fehrmanbrug (‘s nachts gedaan, spannend kwa hoogte!!) naar Laboe, mooi en modern. Toen weer terug het Kielerkanaal op met stop in Rendsburg (aan te raden, leuk plaatsje). Dit alles in een vakantie van vijf weken, je moet wel de tijd hebben dat is het leukst maar dat is natuurlijk altijd zo.

  Ik hoop dat jullie zo een beetje indruk hebben over Denemarken en mochten jullie in de buurt van Den-Helder zijn, kan natuurlijk zomaar een keer gebeuren, neem dan even contact op, lijkt ons leuk. Maar voorlopig zitten jullie nog in Spanje, veel plezier daar en we volgen jullie verhalen.
  Groetjes vanuit een warm Den-Helder, ik zit lekker te internetten in de kuip.
  petra.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*