Mfransen/ July 15, 2012/ Rondje Atlantic 2012-2013/ 5 comments

Gisteren was het eindelijk zover. De dag van het langverwachte vertrek was aangebroken. Na drie jaar van sparen, klussen, voorbereiden, in de laatste weken het huis leeghalen en op de valreep nog verhuren zijn we er echt klaar voor (en klaar met het voorbereiden). Nadat we ‘s ochtends – in de stromende regen -nog wat opgeruimd en wat laatste klussen deden liep rond het middaguur de haven vol met uitzwaaiers. Omdat het af en toe wel erg hard regende dronken we met z’n allen een kopje koffie in het havenkantoor en werd het afscheid iets uitgesteld.

Toen rond half drie het even droog was gingen we aan boord. Nadat we Paul, Niset, Tom, Elly, Jorindel, Martijn, Laura, Eline, Nico, Jaap, Yvonne, Daan, Sjors, Teus, Jannie, Sjadiz en Rene Marcel gedag hadden gezegd werden we losgegooid. Olav zei drie jaar geleden al dat dit laatste duwtje het lastig is dus we waren erg blij – en ook een beetje verdrietig – dat jullie ons er bij hielpen.

Nu liggen we naast Joost en Marieke in St Annaland. Het echte vertrekkersgevoel begint langzaamaan te komen. De komende dagen scharrelen we samen nog wat door Zeeland en dan op weg naar het zuiden. Spanje we komen eraan!

Share this Post

5 Comments

 1. Ga scharrig door Zeeland en dan de neus naar het Zuiden.
  Werden jullie in St. Annaland nog tegemoet gevaren, zoals ik jullie uitvaarde/ zwaaide?
  RM

  1. hi Rene Marcel, nee alleen jij was zo dapper om de regen te trotseren! Dank, het was geweldig.

 2. Lieve allemaal,

  Ik wens jullie en super reis vol gezondheid en vooral plezier en ik kijk er naar uit jullie verhalen te volgen. Was fijn om jullie uit te zwaaien gisteren, zelfs ik kreeg even een brok in m’n keel.

  Geniet ervan!

  Liefs uit de Marina,
  Jeadiz

 3. Sorry dat we er niet bij zijn geweest, maar met ons vertrek de volgende dag terug naar Amerika was het niet mogelijk. Wel waren we erbij met onze gedachten de hele dag. Fijn dat het gelukt is om op de geplande dag inderdaad los te gooien. Have fun! L&P

 4. Hallo Mathieu & co
  Goed dat jullie vertrokken zijn! we wensen jullie een goede reis en heel veel plezier. We blijven jullie volgen. Wij zijn op onze terugtocht van vakantie naar de Kanaaleilanden en liggen nu in Honfleur. Komende dagen terug naar NL, hopelijk komen we jullie onderweg nog even tegen.
  Groeten Hedda en Walewijn en Quirijn, a/b ANTARES

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*